Benvinguts Instructor Ninjutsu Classes Seminaris Contacta
 FAQ (Frequently asked questions)
 
PER QUÈ PRACTICAR ARTS MARCIALS CLÀSSIQUES?

Una bona salut no te preu. Quan el cos (ment inclosa) funciona correctament, totes les activitats quotidianes s'afronten des d'una perspectiva diferent.
El nostre cos -pel qual no hi ha recanvi- amb els seus sentits (vista, tacte, olfacte, oïda i gust) és l'instrument mitjançant el qual ens relacionem i interactuem amb la realitat diaria. La feina, els estudis, el lleure, el descans, les relacions humanes (familia, amics, parella), els moments difícils... La manera en què ens afecten els diferents estímuls i situacions, de la mateixa manera en que influenciem nosaltres el nostre entorn ve condicionada per el nostre estat d'ànim, indissociable de la nostra condició corporal.
És un fet històricament verificable que la pràctica d'arts marcials clàssiques protegeix l'adepte de nombroses agressions internes i externes.
La pràctica de les AMC dóna una importància fonamental a l'autoconeixement físic. Així, els hàbits quotidians com la postura, la manera de caminar, la gestualitat, l'alimentació, etc, formen part de l'estudi d'aquestes tècniques.
Així mateix, la qualitat del moviment, la flexibilitat i l'acondicionament específic per enfortir el cos d'una manera natural, permeten al practicant incrementar progressivament el potencial a mesura que va "envellint" i és una de les característiques històriques de tals disciplines.
Un aspecte important i característic de les AMC, és que las seva pràctica defuig -i fins i tot contradiu sovint- els esquemes tradicionals de l'educació física, comuns dins l'àmbit esportiu, dins la major part de les arts marcials dites tradicionals, i especialment en el cas dels esports de combat.

ON I QUAN PUC ENTRENAR?

A Girona ciutat s’hi troba el nostre dôjô. En el nostre centre s’imparteixen classes regulars 3 cops per setmana:
Dimarts i Dijous de 20:00 a 22:00 /Dissabtes de 10:00 a 12:00
A Barcelona ciutat, el tercer Dissabte de cada mes (per més informació, consulteu-nos).
Per a classes particulars i seminaris intensius i/o temàtics, contacteu-nos.

COM ES DESENVOLUPA UNA CLASSE?

Abans de començar l’entrenament tècnic, l’estudiant disposa de 20 min. per realitzar
lliurament els seus exercicis d’escalfament/estirament. L’augment progressiu de la flexibilitat és imprescindible per poder realitzar les tècniques de base, així com per  gaudir d’una bona salut.
Tot seguit, comença la sessió d’entrenament amb la realització i aprenentatge dels moviments individuals bàsics. Aquests exercicis son, juntament amb els de flexibilitat, els que es recomanarà a l’alumne que perfeccioni durant el seu entrenament privat.
A continuació, es mostren les tècniques de combat propiament dites. Aquestes s’han de realitzar per parelles i reprodueixen diferents situacions i problemes per sol·lucionar de la manera més lògica i adient. S’inclouen en aquesta secció les tècniques amb i contra armes.
Com és el cas en totes les escoles clàssiques de combat, no hi ha competició. Evidentment, la omnipresència d’elements perillosos i factors de risc ho impedeix.
Ben al contrari, el practicant haurà de prendre conciencia de la perillositat inherent a la pràctica de les arts marcials, i vetllar continuament per la seva salut i la integritat física i mental del seus companys d’entrenament.

ES NECESSARI HAVER PRACTICANT PREVIAMENT ALGUN ESPORT O ART MARCIAL?
CAL ESTAR EN BONA FORMA FÍSICA?

Tot dependrà de l’individu. Obviament, la pràctica de les arts marcials requereix d’una forma física adient, per no dir excel·lent. Tot i així, la realització continuada de certes activitats esportives -relacionades o no amb les arts marcials- poden determinar el grau de capacitació per a la pràctica de les arts marcials clàsiques. També s’ha de considerar l’edat del practicant, lesions que pugui haver sofert anteriorment, hàbits quotidians, mitjà laboral, etc. En cas de patir algun tipus de dolència, enfermetat o lesió greu, es desaconsella la pràctica d’aquestes arts. Així mateix, cap individu amb problemes de tipus mental podrà accedir als entrenaments.
Si be les classes están orientades cap al desenvolupament corporal amb la finalitat d’optimitzar aquest per a la pràctica del ninjutsu, en cap moment es dediquen les sessions d’entrenament col·lectiu a “posar en forma” al practicant, ni a la pràctica d’exercicis formant part de soposades teràpies d’aprimament.
Cal recordar que la pràctica de les arts marcials defuig absolutament la formació de l’adepte dins l’esquema esportiu clàssic. Tot i així, durant les sessions d’entrenament col·lectiu, així com en privat, l’alumne rebrà instruccions i formació adient per si li cal, a més, millorar la forma física.

QUINS SON ELS PREUS?

No facilitem els preus en aquesta web, cal contactar-nos, però tot depen del régim d’entrenament. Una sessió de tipus particular tindrà un cost evidentment elevat, donat l’exclusivitat i el seguiment personal. Una sessió de tipus concertat per 2, 3 o 4 persones és més asequible.
L’opció més econòmica és sempre l’assisténcia a les classes regulars.
Per a considerar la opció més adient, contacteu-nos.
Les despeses afegides son: roba d’entrenament (de 50 a 80 €), obligatòria a partir del segón mes després de l’inscripció i renovació anual de la tarjeta de membre de la Bujinkan (20€, variable segons evol·lució del yen).

QUAN PUC TRIGAR EN OBTENIR UN NIVELL ACCEPTABLE?
COM FUNCIONA L’OBTENCIÓ DE GRAUS?

L’adquisició de l’habilitat bàsica per progressar dins la pràctica de les arts marcials varia en funció de l’individu, de la seva capacitat d’aprenentatge, entrenament personal i, especialment, de la seva assiduitat.
En les primeres etapes, es fonamental l’assistència regular al dôjô i la supervisió continuada de l’instructor.
En essència, com més s’entrena, més i més ràpid es progressa. L’instructor t’indica com i quan.
L’adquisició d’un nivell bàsic comportarà l’obtenció del cinturó verd.
L’adquisició d’un nivell superior, cinturó negre.
El temps necessari entre cinturons varia en funció del nivell, temps de pràctica i assiduitat en l’entrenament.

PUC ASSISTIR A UNA CLASSE COM A ESPECTADOR?

No és permesa l’assistència d’espectadors durant els entrenaments.
Només, i esporàdicament, es permetrà la presència de familiars directes dels alumnes inscrits.

PUC PARTICIPAR A UNA CLASSE DE PROVA?

Si. L’assistència a una classe de prova té un cost de 15€, que es descomptarien de la quota del primer mes en cas de voler continuar.

ON PUC OBTENIR INFORMACIÓ ADICIONAL SOBRE AQUESTES ARTS MARCIALS?

Dins aquesta mateixa web, a la secció “lectures recomanades”.

PUC PARTICIPAR EN ELS ENTRENAMENTS SI SOC D’UN ALTRE DÔJÔ?

Si. Tot i així, consulta-ho amb el teu instructor, especialment si ja ets membre de la Bujinkan.  © Bujinkan Girona Dojo